علل درد گردن
تاريخ : دو شنبه 1 اسفند 1390 | 19:5 | نويسنده : ss

علل درد گردن

پرسش: مدتی است که گردنم درد می کند ولی علت آن را نمی دانم لطفا جهت بهبود آن راهنمایی ام کنید.

گردن درد

پاسخ: گردن درد در اثر علت های مختلفی مثل فعالیت و كار، آسیب ها، برخی از بیماری ها پدید می آید. اغلب گردن دردهائی كه در اثر فعالیت ایجاد می شوند، بعلت حركات تكراری و طولانی مدت عضلات گردن، تاندون ها،لیگامان ها، استخوان یا مفاصل هستند. كشیدگی بیش از حد عضلات، آسیب لیگامان ها، اسپاسم عضلات یا التهاب مفاصل گردن نیز از جمله علل این مشكلات بشمار میروند. هنگامی که با شانه های افتاده و در حالی که چانه به پیش کشیده شده است سر را به اطراف میگردانید وضعیت نامناسبی برای گردن ایجاد میگردد و در نتیجه رباطها و دیگر بافتها مجبور به تحمل 9 کیلوگرم وزن با توزیع نا متناسب می باشند. مشکل بزرگ گردن و دیگر نقاط ستون فقرات کشیدگی در نهایت توان برای مدت طولانی است و باعث فشار و کشش غیر طبیعی در نتیجه درد میگردد.

ساختار های متعددی درگردن موجب بروز درد میگردد و عوامل مختلف از جمله: مسایل مرتبط با عضلات، مفاصل و یا رباط ها و نیز پارگی دیسک بین مهره ای.

ستون فقرات شامل استخوان هائی بسیار تخصص یافته ( مهره ها )، دیسک های بین مهره ای، تاندون ها، عضلات و بسیاری از عناصر مهم دیگر است. آسیب هر یك از این عناصر می تواند موجب درد گردن شود.

آسیب های خفیف می توانند در اثر مسافرت، سقوط از ارتفاع كم، یا حركات بیش از حد گردن پدید آیند. حركات تكانه ای شدید مثل تكان های شدید سر و گردن ناشی از تصادفات، سقوط از ارتفاع زیاد، آسیب مستقیم به صورت، پشت، یا از بالا به سر، آسیب های ورزشی، ضایعات نفوذی مثلا ناشی از چاقو یا وارد شدن فشار خارجی به سر و گردن مثل حالت خفه شدن هم می توانند باعث آزردگی شدید گردن شوند.

درد ناشی از آسیب معمولا شدید و ناگهانی است همچنین كبودی و تورم نیز می توانند در مراحل اولیه ظاهر شوند. از جمله عوارض حادی كه در این افراد وجود دارد می توان به موارد زیر اشاره كرد:

كشیدگی عضلات یا آسیب تاندون ها و لیگامان ها، شكستگی، جابجائی استخوان ها، كه حتی می تواند موجب آسیب نخاع شده و با علائم عصبی مثل فلج اندام ها، یا گزگز و... تظاهر كند. بی حركت كردن محل آسیب و گردن بیمار از مهمترین نكاتیست كه باید به آن توجه كنیم.

به منظور تسکین علایم گردن بند طبی ولی در طولانی مدت راه مناسبی نیست و برای مدت بیش از چند روز موجب ضعیف شدن عضلات گردن میگردد.

تصحیح وضعیت بدن شیوه نشستن، ایستادن، حالت قرار گیری در هنگام فعالیت.

در هنگام سرفه یا عطسه به جلو خم نشوید و برعکس وضعیت بدنی خود را حفظ کنید و حتی سر و گردن خود را به عقب بکشید.

بعضی عادات غلط مثل قرار گیری گوشی تلفن بین سر و شانه

استفاده از پایه ای برای قرارگیری نوشته ها تا مرتبا در حین تایپ و... خم نشوید.

بالش نامناسب شایع ترین علت درد گردن محسوب میشود. از بالش هایی که سر را به جلو می کشانند اجتناب کنید.

انجام ورزشهای گردن باعث تقویت عضلات گردن و افزایش انعطاف پذیری شده باعث تسهیل و تسریع تغذیه در این ناحیه میگردد.

ورزشهای مناسب در هنگام درد گردن

عوامل متعددی در روند بیماری آرتروز موثرند. عواملی مثل جنسیت، نژاد، وراثت یا نحوه زندگی افراد. بیماری آرتروز بیماری است كه در آن سطح مفصل یا همان غضروف به شدت آسیب دیده و تا حد زیادی از بین رفته است، به همین جهت چرخش یا حركت استخوان روی مفصل با درد شدید همراه است. درد با شروع حركت آغاز می‌شود و با استراحت بهبود می‌یابد.

از بین رفتن غضروف در بیماری آرتروز تنها به علت پیری نیست. عوامل متعددی می‌توانند موجب ساییدگی سطح مفصل و بروز بیماری آرتروز شوند. كار و فعالیت شدید بدنی، اضافه وزن یا ورزشهای سنگین از جمله این موارد هستند. مفاصل استخوانهای زانو و مفاصل استخوانهای لگن بیشتر از سایر مفاصل‌ دچار فرسایش و ساییدگی می‌شود به همین جهت آرتروز در این مناطق شایع‌تر است. اما احتمال بروز آرتروز در هر یك از بندها یا همان مفصل‌های بدن وجود دارد.

 سیر بیماری در افراد مختلف متفاوت است و كاملا به نحوه زندگی فرد وابسته است. متاسفانه هیچ راهی برای ترمیم غضروف فرسوده و از بین رفته وجود ندارد. پیشرفت بیماری آرتروز موجب خشك شدن عضو می‌شود. اصطلاحی كه مفهوم آن تخریب شدید غضروف و عدم تحرك استخوان به علت درد زیاد است. پزشكان تاكید می‌كنند افراد مبتلا به آرتروز علاوه بر انجام كارهای روزمره به نرمش‌های سبك بپردازند. درمان بیماری آرتروز بسیار سخت و تقریبا غیر ممكن است. برای كاهش درد بیمار باید به طور مداوم از داروهای مسكن و ضد التهابی استفاده كند. مصرف مداوم این داروها به سایر اندامهای درون بدنی آسیب می‌زند. م:تبیان



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: